Sider

søndag den 9. december 2012

10.12


Mundtlig formidling og lukningen af Thomas B. Thriges gade


Mål: at formidle hovedresultaterne af en meningsmåling i forbindelse med et AT-forløb

Indhold: I et AT-forløb i matematik/samfundsfag udarbejdede og gennemførte vi en meningsmåling vha. surveyxact.dk. Eleverne blev efterfølgende bedt om at aflevere et mundtligt produkt enten som videoklip eller Screencast-o-matic. Produktet skulle afleveres på en blog. Ud over selve den mundtlige præsentation skulle eleverne også oplade et skriftligt dokument med AT-metodeovervejelser samt et dokument med beregninger, krydstabeller mm.

Se et af produkterne nedenfor (eller via klassens blog: Sct. Knuds Netavis - Lukningen af Thomas B. Thriges gade) Og flere her: Sct. Knuds Netavis

Evaluering/opsamling: Evalueringen bestod i, at grupperne efterfølgende skulle stille faglige spørgsmål til hovedresultaterne og tolkninger af dem. Hver gruppe skulle minimum kommentere to indlæg samt selvfølgelig besvare spørgsmål til eget indlæg.

Generelle overvejelser: Især evaluleringsformen gav forholdsvis mere elevaktivitet og især faglige overvejelser sammenlignet med en mere traditionel mundtlig præsentation og evaluering. Som lærer kan man samtidig gennem dialog ’hjælpe’ eleverne (i responsgrupperne) med gode spørgsmål. Når kommentarerne skal offentliggøres på bloggen gør det samtidig, at kommentarerne bliver faglige og nyttige.

Elevprodukt




Vi har i AT3-forløbet arbejdet med fagene matematik og samfundsfag omkring lukningen eller omdannelsen af Thomas B. Thriges gade. Vi har udarbejdet 20 spørgsmål til den odenseanske befolkning for at lave en meningsmåling for, hvem der er for og imod lukningen, hvad befolkningens holdning til det er m.m.. På baggrund af dette spørgeskema har vi udarbejdet en række hypoteser, som vi har tjekket ved brug af statistiske beregninger m.m., hvilket også beskrives i ovenstående video.

I dette forløb har vi brugt fagenes metoder, som også er forklaret grundigere i følgende dokument: Odense – Fra gade til by. Derudover har vi anvendt kvalitative analyser af meningsmålingerne, afdækket forskellige variabler ved anvendelse af X^2-test, vi har arbejdet med vægtningen af de enkelte variabler i stikprøven, så denne er repræsentativ. Alt dette kan ses i følgende dokumenter: Attraktiv by / benyttelse af centrum og Kommunalvalg / bekymringer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar